Godkendelse til uoriginalt rat

Viser 7 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #5033
   Thomas Funder
   Deltager

   Jeg har brugt lidt tid på at finde den rigtige godkendelse til mit uoriginale rat, og jeg tænkte at andre måske kunne ha nytte af det.

   Jeg har monteret et uoriginalt rat i min bil, og da jeg dels gerne vil ha papirerne i orden, dels skal til syn 😉 har jeg undersøgt om man kunne få de “rigtige” papirer.

   I Danmark nævnes ofte at de danske myndigheder (trafikstyrelsen) i de fleste tilfælde accepterer en tysk TÜV godkendelse som dokumetation. Den tyske trafikstyrelse hedder “Kraftfahrt-Bundesamt” (KBA) og de administerer typegodkendelserne “Allgemeine Betriebserlaubnisse” (ABE).

   SÅ, almindeligvis kan man få godkendt et uoriginalt rat ved en dansk synsmyndighed ved at fremvise den relevante ABE :laugh: fra KBA.

   Jeg har monteret et TRD/Nardi rat og ved lidt google søgning har jeg fundet ud af at der foreligger en TÜV/ABE godkendelse med KBA nr. 70138.

   Ved lidt mere googlen fandt jeg et firma som for €12 tilbyder at sende en kopi af godkendelsen.

   Om et par dage finder jeg så ud af om jeg fra nu af kan køre med god samvittighed eller om der en en tysk knægt der har lettet mig for €12 :cheer:

   PS: Det rat jeg har monteret er identisk med det som blev monteret i Super Edition AW11’erne – så man kunne måske argumentere for at det faktisk ER originalt. Jeg gider bare ikke diskutere dette med en synsmand eller betjent. Og når man (muligvis) kan få papir på det for €12 så er der ikke meget at diskutere 🙂

  • #5034

   [quote=”Thomas” post=4846]Ved lidt mere googlen fandt jeg et firma som for €12 tilbyder at sende en kopi af godkendelsen.

   Om et par dage finder jeg så ud af om jeg fra nu af kan køre med god samvittighed eller om der en en tysk knægt der har lettet mig for €12 :cheer:

   PS: Det rat jeg har monteret er identisk med det som blev monteret i Super Edition AW11’erne – så man kunne måske argumentere for at det faktisk ER originalt. Jeg gider bare ikke diskutere dette med en synsmand eller betjent. [/quote]

   Hæ, en tysk knægt letter die dummen dänen…
   Synfolk er irriterende idioter!!!

   Held og lykke.

   Kunne man få linket til virksomheden?

   Mvh Søren

  • #5035
   Thomas Funder
   Deltager

   Ja, de er sgu ireterrende! :laugh: Som med så meget andet i trafikken, så skal de holde snitterne fra *min* bil, men jeg er sgu glad for at de andre tosser bliver checket! 😉

   Jeg lægger link op….når jeg har fundet ud af om de er ‘gode nok’ :laugh:

  • #5036
   Thomas Funder
   Deltager

   I mellemtiden lånte jeg lige et rat af Tommy 😉 og gider synsmanden så overhovedet se det? Næh.

   Nå, men så har jeg jo 2 år til at få papirerne i :laugh:

  • #5045
   Thomas Funder
   Deltager

   Så kom der en fint hæftet godkendelse med posten. TÜV godkendelsen gælder både rat og nav og gælder specifikt for både AW11 og SW20.

   Firmaet hedder http://www.minispeed.com og er leveringsdygtige i ABE’er til Nardi, Raid og Moto-Lita rat. Der findes tilsvarende firmaer der kan levere til eks. MOMO.

   For 12€ kan man altså få en glad synsmand, en glad betjent og en glad ejer – kinderæg! :laugh:

  • #6525

   Selvom det er til sw20 også må man vel ikke fjerne airbag rat?

  • #6527
   Thomas Funder
   Deltager

   Er der ikke noget om at man sparede airbaggen væk på de første danske Sw20’ere? Synes jeg har set nogle uden?

   Mht. airbaggen så er det er en lang diskussion som jeg slet ikke ved nok om til at ville gøre mig klog på 😉

   ..men der er noget om, at det må man så godt alligevel på biler før ’97, HVIS der foreligger modelspecifik merkblatt og e-godkendelse, og HVIS man betaler ekstrafgift for den nu fjernede airbag, og HVIS ….. bla bla

   Under alle omstændigheder er jeg blevet så gammel og fornuftig at jeg selv aldrig ville fjerne en eksisterende airbag – selv en 20 år gammel een 🙂

  • #6528

   Thomas – Korrekt….. nogle af de første SW20’er er født uden airbag.

Viser 7 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.