Fritzinger Palatina kit SW20

Viser 12 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #3249
   Lasse Dam
   Deltager

   Sagen er den at jeg gennem længere tid har forsøgt at finde info på dette kit til SW20’eren, men gang på gang render hovedet mod muren.
   Jeg har fundet nogle steder hvor kittet kan købes, men har hørt rygter om at kittet har været en tilkøbs mulighed fra Toyota i sin tid.. altså originalt leveret ombygget fra Toyota.

   Jeg har imidlertid taget kontakt til div. toyota afdelinger rundt omkring i verden, og ingen kan bekræfte at dette har noget hold på sig.

   Nogen som kan stykke til med lidt info? historie omkring ombygningen?

  • #3252

   Hmm…Når nu der ikke er nogen der “tør” besvare dette emne, vil jeg nu prøve, selvom det godt kan være jeg kommer på dybt vand her, men ok jeg prøver. Starter altid med ” jeg mener nu ” Så går det vel ikke helt galt 🙂

   Tror desværre du blander tingene lidt sammen ..!! Klaus Fritzinger byggede ganske rigtigt en “Palatina” model, men det var ikke et stylingkit som du måske tror, men nye turbomodeller, som han importerede fra USA i 225hk udgaven. Dem ombyggede/ voldtunede han derefter på sit værksted med HKS tuningsdele, så de derefter ydede 280 hk. Så blev der monteret brede AEZ eller Borbet fælge, monteret Koni undervogn….og nåja så blev den originale radio udskiftet med en radio/ kassette med cd skifter..!!
   Er lidt usikker på hvor mange han nåede at bygge, men det kan kun være begrænset eftersom motorombygningen dengang kostede 14105 DM..!!

   Det kit som jeg tror du tænker på hedder ikke “Palatina” men derimod “Palarina”, som var en original ombygning Toyota selv udførte på en meget begrænset serie af turbomodeller. Mener serien var på 1000 stk..!! Kittet kan ikke købes løst og har aldrig kunnet….!! Prøver lige at sætte et billede af Palarina modellen ind. Hvis det ikke lykkedes findes den eneste danske Palarina udgave på Bilgalleriet..

   http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=99749

   Uanset hvad er disse special udgaver ekstremt sjældne og koster som regel en formue. MR2 Centrum Europa i tyskland har fra tid til anden sådan noget på lager, men de forærer dem bestemt heller ikke væk..!!Men så er det bare op med mulvappen og betale ved kasse 1, for disse modeller bliver kun mere værd fremover. Personligt vil jeg selv give højre arm for en af disse modeller 😉

   Puha….sikke en smøre, håber det hjalp dig lidt på vejen og er nogen uenige eller har noget at tilføje, skal i være så hjertelig velkommen 😉

   Mvh. Torben

  • #3253
  • #3254

   He he….Ja der var der sgu lige en…Og ja..De påstår så at den er bygget og udviklet af Fritzinger med et styk tal på 5.
   Tror nærmere han så har fået 5 stk Palarina modeller og tunet dem..Og hvorfor har den så ikke turbo motorhjelm monteret, men “bare” en alm. sw20 hjelm..??Nå…..men så tror jeg bare jeg begynder, at spare de 20000 Euro sammen, så den kan blive hentet 😉

   fandt lige et billede af en org. Fritzinger Palatina model 🙂

   http://www.mr2forum.de/index.php?page=Thread&threadID=56729

  • #3255
   Lasse Dam
   Deltager

   Den bil som mr2 centrum europa har til salg er en bil som de selv har bygget et kit på.. et kit som på et tidspunkt har været til salg til alle.. har snakket med mr2 centrum europa og det er også muligt at købe kittet fra dem.

   Kittet som du linker til på bilgalleri er mig bekendt kendt som “palatina”.. en ting som kan styrke denne ide er blandt andet at ved en søgning på google på “mr2 palarina” forefindes kun 2 søgeresultater… begge på bilgalleri. Så er ret sikker på at kittet/bilen er en palatina.

   En sidste ting. Hvis Palatina kittet leveret og bygget af toyota originalt, og angiveligt i omkring 1000 stk. som en specialmodel – burde der så ikke forefindes mere omtale af en sådan special model.. der findes utallige hjemmesider dedikeret til mr2 serien, men der findes stort set intet info på en Palarina/palatina special model.. den eneste jeg har hørt/læst dette fra er brugeren på Bilgalleri..

   Jeg har en mistanke til at der aldrig har været andet end et aftermarket kit som man har kunne købe og montere, som alle andre kits..

   btw. twotone.. dit link til en org. fritzinger palatina model… den bil jeg ser er ikke bygget med palatina/palarina kittet, men om det er en fritzinger tunet bil, aner jeg intet om.

   any thoughts?

  • #3263

   Så kom tidspunktet, jeg havde håbet der var kommet et “klogt” hoved, med den helt rigtige historie…. Det bliver vist kun gætværk vi kommer med.. :cheer:
   Dog kan jeg sagtens finde noget logisk rigtigt i det du siger..!!

   Fandt lige et lille udpluk af de problemer som de andre bilforumer døjer med.. 😉

   På Audi A3-forum:
   Mit nye Rolex til 400 kroner viser sig at være falskt. Hvad gør jeg?

   På Audi A8-forum:
   Mit nye Rolex til 140.000 kroner viser sig at være falsk. Hvem herinde er advokat?

   På Fiat-forum:
   Hallo, er her nogen? HAAAAAAALLLOOOOOO????

   På Mercedes-forum:
   Hjælp til vildt irriterende problem: Når jeg holder for rødt, sætter der sig vildtfremmede personer ind bagi, og siger: Til banegården, Slobodan! Og lad det gå lidt kvikt! Kan bagdørene låses seperat udefra?

   På Opel-forum:
   Tror der er noget galt med min Vectra – der er ingen gennemtæringer (indlæg slettet af admin pga. useriøsitet)

   På BMW E36-forum:
   Ey, min kæreste har sovet sammen med min fætter og hans kæreste. Min kæreste og min fætters kæreste er samme pige. Ey jeg smadrer ham! Man skal passe på sin søster jo. Men hvordan jeg gør det uden at komme i den spjæld igen?

   På Lamboghini-forum:
   Hjælp søges fra andre privatpraktiserende plastickiruger: Min 19-årige kærestes F-skålsplantater begynder at opføre sig mærkeligt over 330 km/t

   På SsangYoung-forum:
   Førerhund stukket af efter køb af ny bil. Nogen der kender en god kennel?

   På Audi 100-forum:
   Hjælp søges, idet mit Automobiil i morges blev vaadt under Afhentning af blødt Brød hos Bageren. Bør jeg sælge den?

   På Lupo 3L-forum:
   HJÆLP, HASTER! Denne besked sendes online via mobilen. Hjælp, seriøst! Sidder fast under Nissan Patrol med reg. nr. AB25447. HJÆLP MIG!!! HJÆÆÆÆLLLP!!!

   På 4WD-forum:
   Hjælp søges: Har noget letmetal siddende fast i mellem kronhjul og højgearsaksel i mellemdifferentiale. Hvordan får jeg det ud uden at der kommer spåner i mit nye diff??

   På MX5-forum:
   Hej alle, jeg er en mand. Må jeg godt være med alligevel?

   På Dodge Viper-forum:
   Hjælp, der sidder en Golf 2 fast i motorens indsugning. Tager motorens ydeevne skade, når passagererne går i forrådnelse?

   På VW Touraeg-forum:
   Hjælp, jeg har lånt min bil ud til person, der har kørt på en markvej med den. Nu er den blevet beskidt, og jeg er også bange for at den har taget skade. Hvor køber jeg nye gulvmåtter til den?

  • #3264

   Ha ha, den var god Two Tone 😉

  • #3265

   Hahaha Two Tone….. :woohoo:
   _______________________________________________________

   Som jeg læser det på nettet, så er følgende info……

   Fritzinger var ejer af en Toyota forhandler i Tyskland (idag Nissan). Han er/var kendt indenfor motorsport/rally. Han var en af de få i Tyskland, der importerede MR2 turbo til Tyskland fra USA, for derefter at ombygge dem til motorsport/rally (motor/chassis tuning + glasfiber bodykit)……… Rygterne siger, at SW2 Fritzinger Palatina bør være endnu mere sjælden end en AW11 Fritzinger, som blev produceret i ca. 20 eksemplarer……… Kittet/tuning var noget Fritzinger selv producerede, så Toyota havde ikke noget med sagen at gøre.

   Man kan sikkert (som du også selv skriver) købe et replika Fritzinger kit, men det bliver aldrig en ægte Fritzinger MR2. 😉

  • #3274
   Lasse Dam
   Deltager

   Mr M – Det lyder som en sansynelig forklaring på den manglende info omkring de specifikke biler.. men da kan man måske også konkludere at odds’ene for at finde en original er lig nul. Altså at den på bilgalleri nævnte bil, ikke er en original da den jo er mærket nr:913 hvilket ville være et temmelig højt tal i forhold til at, kun en enkelt importør skulle bygge skidtet?

  • #3280

   [quote=”ACE” post=3077]Mr M – Det lyder som en sansynelig forklaring på den manglende info omkring de specifikke biler.. men da kan man måske også konkludere at odds’ene for at finde en original er lig nul. Altså at den på bilgalleri nævnte bil, ikke er en original da den jo er mærket nr:913 hvilket ville være et temmelig højt tal i forhold til at, kun en enkelt importør skulle bygge skidtet?[/quote]

   Helt enig….. men som sagt det info jeg har taget fra nettet på 10 min – dog er det ejeren af en AW11 Fritzinger der har skrevet det, så mon ikke han har sat sig lidt ind i historien. ??

   Men det kunne da være sjovt at høre om hvad ejeren fra bilgalleriet har dette nr. 913 fra og ikke mindst info’en ??……. ACE – Send en besked til ham, og post svaret har i tråden.

  • #3282
   Lasse Dam
   Deltager

   [quote=”Mr M” post=3083][quote=”ACE” post=3077]Mr M – Det lyder som en sansynelig forklaring på den manglende info omkring de specifikke biler.. men da kan man måske også konkludere at odds’ene for at finde en original er lig nul. Altså at den på bilgalleri nævnte bil, ikke er en original da den jo er mærket nr:913 hvilket ville være et temmelig højt tal i forhold til at, kun en enkelt importør skulle bygge skidtet?[/quote]

   Helt enig….. men som sagt det info jeg har taget fra nettet på 10 min – dog er det ejeren af en AW11 Fritzinger der har skrevet det, så mon ikke han har sat sig lidt ind i historien. ??

   Men det kunne da være sjovt at høre om hvad ejeren fra bilgalleriet har dette nr. 913 fra og ikke mindst info’en ??……. ACE – Send en besked til ham, og post svaret har i tråden.[/quote]

   Det er efterhånden et stykke tid siden jeg snakkede med gutten fra bilgalleri uden videre held. Han har indtil videre spurgt folk på engelske forum til råds ang. bilen, uden at få noget brugbart info. Så sagen er den at han “ved” at bilen er leveret med kittet fra toyota, og at den har nr. 913.. Han er imidlertid ikke den første ejer af bilen, og har mig bekendt ingen sikker info andet end hvad han er blevet fortalt af tidligere ejer. Han kendte endvidere ikke til steder hvor kittet kunne erhverves, men det er lykkedes mig indtil videre at opsnuse to.

  • #3283

   Hmmm ja okay – hvis ikke der er nogle fysiske beviser, så som en lille plade hvorpå der står, at det er nr. 913 ud af xxxx antal Fritzinger, så har jeg min tvivl.

  • #3287

   Der er også lidt info på nedenstående side:

   Info Fritzinger MR2

Viser 12 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.