Bilen ryster/vibrerer

Viser 6 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #2222

   Hej venner … jeg har et stort problem … når jeg kører ud af landevejen og når omkring de 80 km i timen i 5 gear .. begynder der en svag rungende/resonans-lyd i kabinen samt at hele bilen begynder vibrere/ryste ( ikke rattet)…. der er ingen problemer ved by-kørsel ….. det er når jeg er på landevejen og når de ca 80 km/timen så bynder baladen ….. jeg tror ikke det har noget med dækkene at gøre, da den ikke ryster særlig meget i rattet. Bilen har stået i garage hele vinteren og er lige kommet ud … og nej det er ikke “firkantede” dæk ….. det er kommet som ud af den blå luft …. har I nogle kvalificerede bud …. på forhånd tak ….. Preben :unsure:

  • #2223

   når det ikke kan mærkes i rattet, må det være bagenden. Det kan enten være skæv fælg, dæk, trækaksel, hjulleje.. jeg mistænker hjullejet når du siger den begynder at der er resonans…lyder som en svag brummen….. er der slør i nogen af baghjulene?

  • #2224
   andreas nybo
   Deltager

   det kan også være carkassen i baghjulene der er gået har jeg oplevet før med en anden bil gjorde som du beskriver dog ved 110 km/t

  • #2227

   Sjovt nok … når jeg kører stille derud af med ca. 80 km/timen i 4 gear er der faktisk ingen problemer …. men 80 km i 5 gear … så starter balladen …. og nej jeg har ikke haft mulighed for at få bilen på en lift … min mekanikker kommer først tilbage fra kursus i næste uge ….. I 1-2-3-4 gear kan jeg køre og accellerere som jeg plejer , det er ud af lige landevej det starter når jeg kører fra ca 80 og opefter …. og kører jeg bykørsel mærker jeg intet …. men der er dælme langt fra Holstebro til Århus med max 80 km/timen og så i max 4 gear …… :laugh:

  • #2228

   Nybo … hvad er carkassen ved baghjulene ??????

  • #2229
   John Andrews
   Deltager

   Har prøvet 3 ting af den fejlbeskrivelse.

   1. Mit ene bagdæk havde en fed bobbel ind mon gearkassen.. Man kunne intet se udefra. Dækket far simpelt hen faldet sammen – det var 2 mdr gammelt, og med fuld mønster, men der må have været en fejl i det. Nokian Z 205/40 ZR17 dæk.

   2. Min ene fælg havde skruet sig selv løs, og det raslede.. fordi boltene sad for fanden alle sammen helt ude i gevindet.. Der var ikke faldet nogen af endnu, men jeg ville heller ikke vide, hvad der ville have været sket, hvis der var.. Anyway.. jeg har altid overspændt siden den dag..

   3. Den larmede kun når jeg drejede til venstre i starten, men så blev det hele tiden.. Det var min hjulleje i højre bag, der var slidt.

   mvh
   John

   EDIT: Hvis den kun siger lyden i 5… hmm.. jeg håber da ikke det er gearkassen, der er ved at stå af.. Har du Olie på den ?

  • #2231

   Jeg håber heller ikke det er gear-kassen …… ka det være trækakslen ??????

Viser 6 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.