Afgift af MR2 AW11

Viser 5 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #4854
   Jarl
   Deltager

   Hej allesammen, jeg er ny i MR2 faget, men har fået købt mig en AW11 fra 86 med 1,6 motor u. kompr. Den er udenlandsk så jeg har derfor fået den toldsynet og søgt afgift. Afgiften de er kommet tilbage med ligger godt nok lidt over hvad jeg havde forventet (22000kr). Kan det virkelig passe den skal ligge i den pris klasse? Kigger man nemlig på skats hjemmeside omkring tidligere værdisatte MR2’ere af samme model, med samme motor så ligger priserne på 13-18000kr så selv den dyreste her er stadig fire tusind billigere i afgift end hvad jeg har fået opgivet.

   Håber i kan forklare mig om det bare er mig der er forkert på den eller om det er rimeligt nok.

   Mange tak, med venlig hilsen
   Jarl Banke

  • #4855

   BUM… det var godtnok lidt mere end jeg ville ha forventet…. Jeg tror den billigste jeg har hørt om er ca 12000, men det var inden de lavede om på afgiftsystemet sidst. For 6 år siden betalte jeg 33.000 for en targa.. så det er jo ikke fordi det er djævelsk dyrt,. Jeg tror det afspejler at handelsværdien på vores kære gamle biler er stigende – man finder sjældent et pænt eksemplar til under 35000.

   Tror desværre det er rigtigt nok. Du kan prøve at argumentere for din sag, men jeg tvivler på at det hjælper, og det er i deres øjne nok egentlig pebernødder det handler om..

  • #4856
   Anonym
   Inaktiv

   Det store problem er, at skat sætter afgiften til 2/3 del af gennemsnitsprisen på en magen til din. Den vurdering, som er lavet i januar i 2012 til ca 13.000 er fordi, at brugtpriserne på MR2 AW11 i vinter var noget længere nede. Dengang kostede den i snit ca 30.000 kr. for en der var i rimelig stand. Sælgerne forlanger mere i sommerperioden, da det er nemmere at sælge sportsvogne i den periode. I dag er gennemsnitsprisen ca 35.000 kr.

   Det er et være lorte system!
   De bør gå ind og kigge på, hvad de tidligere vurderet har kostet i afgift.

   Hvad har givet for den og hvor du har købt den?

  • #4861
   Jarl
   Deltager

   Okay så er der nok ikke så meget andet at gøre end at betale det, men det er da altid rart at vide at ens bil bliver mere og mere værd 🙂

  • #4862

   ja det er jo ihvertfald en teori..

   Men der kan da ikke ske noget ved at prøve at anfægte deres afgørelse, med henvisning til at de sidste tilsvarende biler der er blevet afgiftet har været en tredjedel billigere. Men det bliver garanteret noget langtrukkent bøvl…

  • #4863
   Jarl
   Deltager

   Ja regner med bare at betale og så tage den derfra. Der kan jo ikke ske noget ved at sende en klage efterfølgende, eller hvad mener i? Vil jo også gerne ud og køre snarest muligt.

Viser 5 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.